HABERLER
HABERLER
16
ŞUB
Zünd'den Kullanıcı Dostu CNC Router. Zünd'den Kullanıcı Dostu CNC Router.

Zünd, yeni tam otomatik CNC Router uç değiştirici “ARC – Automatic Router Changer” sistemi ile Tabela & Reklam sektörüne önemli bir yenilik daha getirmiş oldu.

Zünd, yeni tam otomatik CNC Router uç değiştirici “ARC – Automatic Router Changer” sistemi ile Tabela & Reklam sektörüne önemli bir yenilik daha getirmiş oldu. Bu yeni özellik, yüksek hacimli router ihtiyaçları, parlatma, kazıma ve gravür uygulamalarını her zaman olduğundan daha ekonomik, güvenilir ve kullanıcı dostu hale getirdi.

Baskı hizmeti sağlayıcıları için tabaka dijital baskı makineleri özellikle tabela & reklam uygulamalarında vazgeçilmez ekipmanların başında gelmektedir. Tabaka dijital baskı makineleri akrilikler, alüminyum, Dibond, Forex, MDF, ahşap ürünler ve her geçen gün çeşitleri artan yüzlerce tabaka malzemenin üzerine baskı yapma kabiliyetine sahiptir. Bu malzeme çeşitliliği, sonlandırma söz konusu olduğunda belirli zorluklar barındırır. Düşük adet siparişler, sıkışık teslimat zamanları ve yüksek kalite talepleri, baskı hizmeti sağlayıcıların üstesinden gelmek zorunda oldukları engellerin yalnızca bir kaçıdır ve dijital kesim & sonlandırma sistemlerinin de aynı şekilde çalışmalarını beklemektedirler.

 

İsviçreli ünlü kesim sistemi üreticisi olarak piyasaya liderlik eden Zünd, grafik sektöründe kullanılan tüm tabaka ürünlerin temiz ve düzgün şekilde işlenmesi, parlatılması ve gravürünü yapabilme kapasitesine sahip yüksek performanslı router seçeneklerini on yıllardır geliştirmekte ve üretmektedir. Yeni otomatik router ucu değiştirici ARC ile Zünd,router işlem sürelerini önemli ölçüde azaltarak tam otomasyon sağlamaktadır.

 

 

Kesintisiz Üretim

Kesim, delme, v kanal açma, parlatma ve gravür gibi farklı işlem metotları gerektiren özel uygulamalarda bekleme ve takım değiştirme süreleri toplam üretim zamanını oldukça fazla arttırmaktadır. Zünd dijital iş akışı otomasyonu ile üretim esnasında doğan bekleme zamanları çok düşük seviyelere çekilmektedir. ARC otomatik uç değiştirici ile verimlilik ve üretim kalitesi en üst seviyeye ulaşmaktadır. Farklı router işleri sıralanıp aynı plaka ile işlenerek malzemeden maksimum olarak faydalanılır. ARC otomasyonu ile router uçları işlem sırasına göre otomatik olarak değiştirilir ve operatör üretim devam ederken diğer işlerle ilgilenebilir.

Router Kesim Kalitesinde Artışı

Tam otomatik kesim işlerinde dahi her bir değişen ucun sıfır kesim değerini tam otomatik olarak kalibre eden entegre” ITI – Integrated Tool Initialzation” uç ölçüm sistemi ile kesim derinliği sürekli olarak kontrol edilerek mükemmel üretim kalitesi sağlanır. Ek olarak Zünd Cut Center programı ile maksimum kesim derinliği önceden tanımlanabilir. Kesim ucu maksimum kesim derinliği limitine ulaşılırsa sistem operatörü uyararak kesim sırasında ortaya çıkabilecek muhtemel hataların önlenmesi sağlar.

Kolay Uç Değişimi

ARC sistemi kullanıcıdan doğabilecek hataları minimize etmektedir. Sektördeki en kısa sürede ürün teslim talebi çok farklı malzemelerin kesim, parlatma, markalama, kazıma uygulamalarını gerektirmektedir. Çok farklı malzemeler ve yüzlerce farklı uygulama talepleri uç değişimini oldukça sıkıntılı ve riskli hale getirmektedir. Ortaya çıkabilecek kullanıcı hataları istenmeyen zaman kayıpları ve yüksek servis maliyetlerine sebep olmaktadır.

ARC sistemi ile uç değişimini oldukça kolaylaştırılarak tüm router işlemlerinde ortaya çıkabilecek riskler elimine edilmektedir. ARC router uç yönetimini oldukça sadeleştirmektedir. Operatör en çok kullanılan uçları şarjör ünitesine yerleştirir ve uç derinliği ölçüm sistemi çalışma sırasındaki kullanılan tüm uçların çalışma derinliğini belirler. ARC ile her bir farklı iş için doğru uç otomatik olarak kullanılacağından üretim kalitesi ve uç kullanım ömrü artmaktadır. Örneğin, akrilik kesimi için kullanılan kesim ucu ahşap kesmek için kullanılmayacağından kesim ucu maksimum performans gösterir.

ARC özelliğine sahip modeller router uçlarını otomatik olarak sıkıp açmaya yarayan pnömatik mekanizmaya sahiptir. Pnömatik özelliğe sahip router arzu edilirse standart uçlarla manuel olarak da kullanılabilir.

Özgürce Router İşlerinizi Organize Edebileceğiniz Şarjör Ünitesi ARC şarjör ünitesi şaft çapı 6 mm olan 8 adet router ucu kapasitesine sahiptir. 7. ve 8. ünitelere V kanal açma ucu R141 gibi şaft çapı 10 mm’ye kadar olan router uçları yerleştirilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şarjör kurulumu, 7. ve 8. pozisyonlarda dahil olmak üzere tüm sıralı uçları yerleştirilerek kolayca gerçekleştirilir. Tümleşik bir temizleme istasyonu haznenin üstüne yerleştirilmiştir; basınçlı hava kullanarak, sistem, haznede belirlenmiş boşluğuna geri götürmeden önce her bir ucun temiz ve çalışmaya hazır olduğundan emin olmaktadır. ARC ile bağlantılı olarak kullanılabilen router uçları konusunda neredeyse hiçbir kısıtlama yoktur; fakat özellikle bu seçenek için tasarlanmış olan uçlar şaft üzerinde bulunan stoper ile birlikte gelmektedir.

 

Kapsamlı Malzeme Bilgisi Veritabanı

ARC’yi aktive etmek için, Zünd Kesim Merkezi’nin (ZCC) kullanıcı ara yüzü kullanılır. Kesim uçları şarjör ünitesine üretim planlamasına göre yerleştirilir ve bir butona basılarak ZCC içinde onaylanır. Uçların şarjör içine yerleştirilmesi Zünd Kesim Merkezi içerisinde bulunan grafiksel simülasyonla kolayca gerçekleştirilir. Zünd Kesim Merkezi (ZCC) içinde bulunan kapsamlı medya kütüphanesi ile yüzlerce malzemenin kesim parametrelerine ulaşılır. Router işlemine başlamadan önce Zünd Kesim Merkezi (ZCC) makine şarjör ünitesi üzerindeki kullanıma uygun uçları belirtir sonlandırma işlemi başlar. Pazardaki Zünd G3 kullanıcılarının tamamı göreceli olarak düşük bir yatırım bedeli ile makinelerini ARC “Otomatik Uç Değişim Sistemi”ne yükseltebilirler.

 

Hassas üretim ortamları sorun değil

Router işlemi sırasında, tozu dışarıda tutmak için ARC haznesi aşağı iner ve koruyucu kapak ile otomatik olarak kapatılır. Üstün toz toplama sistemleri sayesinde Zünd kesicileri, dijital baskı ekipmanlarının bulunduğu hassas ortamlarda çalışmaları için tasarlanmışlardır. Zünd toz toplayıcısı, tozun ve talaşın kaldırılmasını ve üretim ortamının temiz kalmasını etkin bir şekilde garanti eder. Bu işlem ayrıca bir gecikme olmaksızın kesicinin sonraki işe geçmesini sağlayarak, işler arasındaki zaman kaybını en aza indirir.